Bizon Software neemt zorg uit handen!

Customer case – Radar

Bizon Software neemt zorg uit handen!

De klanten van Bizon zijn verspreid over het hele land. Onze klanten vertegenwoordigen verschillende branches, waaronder de uitgeverij-wereld, retail en zorg & welzijn.

Radar en Stichting MijnGeld zijn klanten van Bizon die mensen met een beperking op weg helpen in deze maatschappij. Door onze specifieke domeinkennis in deze branche hebben we de financiële administratie voor de cliënten van Radar, in samenwerking met Stichting MijnGeld, weten te vereenvoudigen.

Stichting MijnGeld en Radar zijn twee onafhankelijke organisaties. De twee organisaties nemen de laatste wet- en regelgeving omtrent bewindvoering in acht. Daar wordt – door medewerkers, raad van toezicht en de rechtbank – streng toezicht op gehouden. 

Over Radar
Voor mensen met een beperking is het vaak lastiger om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen. Radar in Zuid-Limburg streeft er naar om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Soms lukt dat niet, dan staan de professionals van Radar klaar om mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking te ondersteunen op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd.

Over Stichting MijnGeld
Omgaan met geld, de belastingaangifte, verzekeringszaken, uitkeringen en toeslagen: het kan best ingewikkeld zijn, soms té ingewikkeld. Stichting MijnGeld ondersteunt cliënten die hun financiën niet zelf kunnen regelen. Deze stichting neemt financiële taken en verantwoordelijkheden uit handen van mensen met een verstandelijke beperking.

Arnold Wijngaarden, concern controller bij Radar en secretaris bij Stichting MijnGeld, benadrukt dat dit twee onafhankelijke organisaties zijn. “De actuele wet- en regelgeving omtrent bewindvoering schrijft duidelijk voor wat wel en niet is geoorloofd en de rechtbank houdt daar streng toezicht op. Dat houdt in dat een begeleider van een cliënt geen financiële handelingen als bewindvoerder mag uitvoeren voor de cliënt. Daar zijn de bewindvoerders, van bijvoorbeeld Stichting MijnGeld, voor.”

Radar & CGS
“De afgelopen jaren hebben we geprobeerd om de financiële administratie van onze stichting te vereenvoudigen. We wilden bijvoorbeeld niet langer dat begeleiders boodschappen voor cliënten cash betaalden of – nog erger – soms uit eigen portemonnee voorschoten om vervolgens te moeten declareren. Onhandig en erg fraudegevoelig. We hebben inmiddels een prepaid debitcard voor alle begeleiders waar zij de dagelijkse boodschappen en andere aankopen mee kunnen betalen. Het ClientGelden Systeem (CGS) van Bizon Software zorgt voor een gebruiksvriendelijk elektronisch kasboek en een overzichtelijke administratie!” Aldus Arnold Wijngaarden.

Stichting Mijn Geld & IBS
Het dagelijks monitoren van geldstromen, taken, schulden, post, afspraken en mail om vervolgens de juiste taken uit te voeren is een intensief en secuur proces. Stichting Mijn Geld maakt gebruik van het Inkomens Beheer Systeem (IBS) van Bizon Software.

Arnold Wijngaarden: “Bizon is een toegankelijke organisatie die gebruiksvriendelijke software levert. Ik vind dat de consultants van Bizon ons zeer positief hebben bijgestaan toen wij met de vraag worstelden hoe wij ons werkproces eenvoudiger konden inrichten.”

De voordelen van een ‘kleine’ softwareleverancier
Arnold Wijngaarden: “De consultants van Bizon zijn zeer betrokken: zij gaan voor de praktische aanpak op de werkvloer. Op die manier ontstaat er een prettige samenwerking. Een softwarebedrijf runnen is natuurlijk erg commercieel. Maar ik heb nooit het gevoel dat de meter direct begint te lopen als ik bel. De consultants van Bizon hebben niet het doel om een extra module te verkopen, ze denken wel graag met je mee. Die persoonlijke aandacht, daar is deze softwareleverancier heel goed in!”

Meer weten?
Wilt u meer weten over Inkomens Beheer Systeem (IBS), ClientGelden Systeem (CGS) of een van de andere software oplossingen van Bizon?

Maak een afspraak met Theo van Mol!

Aantal licenties CGS

Aantal gebruikers WebKasBankboek

Aantal licenties IBS
error: Content is protected !!