Bizon heeft koppeling met PEPPOL

Bizon heeft koppeling met PEPPOL

De software van Bizon is gereed voor e-facturatie. Bizon heeft een koppeling met PEPPOL, vanaf heden kunnen facturen worden ontvangen via dit netwerk.

PEPPOL

PEPPOL is de afkorting voor Pan Europeran Public Procurement Online en is de standaard in heel Europa voor het veilig en grensoverschrijdend ontvangen en/of versturen van facturen tussen bedrijven onderling en Europese overheden.

Het is een systeemkoppeling waarmee facturen direct digitaal van het ene boekhoudpakket naar een ander boekhoudpakket kunnen worden verstuurd. Om van het PEPPOL netwerk gebruik te  maken is het noodzakelijk een toegangspoort (een PEPPOL Acces Point) tot dit netwerk te hebben. Er zijn verschillende providers van e-facturatie die nauw samenwerken met softwareleveranciers om deze directe uitwisseling van elektronische berichten te realiseren.

De Stichting Simplerinvoicing beheert in Nederland alle afspraken die tussen providers, PEPPOL en de softwareleveranciers worden gemaakt. E-facturen via het PEPPOL netwerk uitwisselen is mogelijk via één van deze providers.

Verplichting

Vanaf 18 april 2019 geldt de verplichting voor overheden en andere aanbestedende diensten om bij inkoopovereenkomsten e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dit betreft dus gemeenten, waterschappen en provincies, maar bijvoorbeeld ook universiteiten en ziekenhuizen. We verwachten dat door deze verplichting geheel elektronisch factureren toeneemt. Het PEPPOL netwerk kan daarbij een grote rol gaan spelen.

Voordelen

Elektronisch factureren levert u voordelen:

Kortere betalingstermijn
Gemiddeld wordt een e-factuur zeven dagen eerder betaald dan een papieren factuur doordat Facturen komen direct in het financieel systeem terecht waardoor facturen bewezen eerder worden betaald.

Meer veiligheid
Doordat een e-factuur wordt gecontroleerd op KVK, BTW en/of IBAN nummer komen spookfacturen niet meer voor en worden dubbele facturen onderschept.

Minder fouten, minder tijd
Door te werken met de UBL-standaard worden facturen foutloos ingelezen in uw software. Dit scheelt veel tijd bij het verwerken en controleren.

Bizon koppeling met PEPPOL

Bizon heeft met providers gesproken en de software waar nodig aangepast. Daardoor is de software van Bizon gereed voor e-facturatie. Bizon heeft via E-verbinding een koppeling met PEPPOL.

Meer weten?

Wilt u hiervoor meer weten? Neem dan met mij contact op!

Jaap’s belangstelling gaat uit naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Bij Bizon is hij druk met financiële applicaties, met name op het vlak van digitaliseren. Up-to-date vakkennis én de wensen van klanten zijn voor hem de basisvoorwaarden voor succes. Het is altijd een uitdaging om die, samen met de laatste wetgeving, in feilloos werkende software te vatten. Jaap gelooft heilig in de vele voordelen van standaard software. Zijn werk vereist kennis en creativiteit. Daarbij helpt het dat Bizon een platte en transparante organisatie is, waarin hij voor honderd procent zichzelf kan zijn.
error: Content is protected !!