KEI Update #4: Pilot verlengd en alles over PKIo certificaat!

KEI Update #4: Pilot verlengd en alles over PKIo certificaat!

Gastsprekers van de Rechtspraak, Maurice Dohmen en Maaike Assendorp, vertelden tijdens ons webinar in september over KEI. Wat speelt er verder? De pilot is verlengd en het veelbesproken PKI-o certificaat zorgt voor veel onduidelijkheden. Kortom, een nieuwe update over KEI.

KEI update: pilotfase verlengt.

Het team van Spir-It, de IT afdeling van de Rechtspraak, groeit. Dat betekent meer ontwikkelkracht,  dit neemt echter niet weg dat de pilotfase van het project KEI wordt verlengt tot waarschijnlijk het voorjaar van 2017. Zoals we u in onze vorige KEI update melde, is het aantal benodigde zaken voor de pilot nog niet behaald. Dit is een van de voornaamste reden voor het verlengen van de pilotfase. Dit neemt niet weg dat er bij de IT leveranciers achter de schermen al hard gewerkt wordt aan de systeemkoppeling.

PKIoverheid certificaat

Centraal staat in het KEI project dat u als professioneel bewindvoerder digitaal gaat communiceren met de Rechtspraak. Deze digitale communicatie gaat tussen uw software pakket en het pakket van de Rechtspraak plaatsvinden via een systeemkoppeling. Een systeemkoppeling betekent dat de informatie die in uw softwaresysteem zit, digitaal naar de rechtbank verstuurd en opgehaald kan worden. Informatie is daarmee direct zichtbaar in het softwaresysteem van de bewindvoerders en de rechtbank.

Om deze digitale informatiestroom zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft u een PKIo certificaat nodig.

Wat is een PKIoverheid-certificaat?

Een certificaat is te vergelijken met de functie van het paspoort. Een PKI-certificaat is een digitale ondertekening bij het versturen van gegevens en berichten en voor het leggen van een veilige verbinding met Digipoort. PKI staat voor Public Key Infrastructure en is de internationale standaard voor beveiligen van gegevens en berichten.

Waarom heb ik een PKIoverheid certificaat nodig?

De berichten die u als bewindvoerder naar Digipoort verzendt, zijn privacygevoelig: ze bevatten immers financiële gegevens van uw klanten. Voor het uitwisselen van berichten wordt een beveiligde verbinding opgezet. Hierbij gebruikt u een PKIoverheid services certificaat. Alle informatie wordt daarmee versleuteld verstuurd, en alleen de uitvragende partij heeft de sleutel om uw bericht te lezen. De identificatie en authenticatie is hiermee geborgd. PKIoverheid services certificaten hebben daarom een hoog zekerheidsniveau.

 

Wilt u weten welk certificaat u nodig heeft, hoe u deze kunt aanschaffen en installeren? Wij adviseren u graag of kijk op KPN Certificatiedienstverlening

Blijft op de hoogte!

Wilt u de ontwikkelingen rondom KEI blijven volgen? Blijf op de hoogte en schrijf u onderstaand in voor onze nieuwsbrief!

Uw naam

Uw email

Bizon Financiële Software levert middelgrote tot grote organisaties complete en deelapplicaties op het gebied van (financieel) administratieve software in de zorg, zakelijke dienstverlening en retail sector. Wie voor Bizon Software kiest, kiest voor vertrouwen. En kan zich laten leiden door een hecht team van ervaren professionals. Professionals die jouw speelveld al vele malen hebben verkend. En bekend zijn met de stromen, de input en de output die zo kenmerkend zijn voor jouw business.
error: Content is protected !!