KEI Update #9: Draaiboek KEI

KEI Update #9: Draaiboek KEI

Geleidelijk worden alle professionele bewindvoerders, per kantoor, vanaf november vorig jaar uitgenodigd door de rechtbanken om digitaal te gaan communiceren in bewindszaken. Hoeveel bewindvoerders zijn al digitaal? Bent u al aangesloten op de systeemkoppeling? Bent u er klaar voor?

Bewind wordt digitaal

De rechtbank nodigt professionele bewindvoerders uit om digitaal te gaan communiceren. Bewindvoerders maken dan vanuit hun eigen kantoorsysteem een verbinding met het digitale systeem van de Rechtspraak. Via deze systeemkoppeling – het Aansluitpunt Toezicht, beter bekend onder KEI – worden gegevens uitgewisseld met de rechtbank.

Digitaal bewind in actuele cijfers

Op dit moment (cijfers t/m 30 juni 2018 volgens De Rechtspraak):

  • communiceren 645 professionele bewindvoerders digitaal met de rechtbank
  • zijn 41.073 bewindszaken gedigitaliseerd

Bent u voorbereid op de systeemkoppeling?

Een goed begin is het halve werk. Het is een cliché maar uit onze ervaring zeker van toepassing! Wij raden onze klanten daarom ook aan eerst de nodige voorbereidingen te treffen voordat zij zich aansluiten op het Aansluitpunt Toezicht. Om onze klanten bij deze voorbereiding te ondersteunen hebben wij het Draaiboek KEI opgesteld.

Draaiboek KEI

In het draaiboek zijn een aantal aandachtspunten en controlefuncties beschreven, aan de hand waarvan u het voorwerk kunt doen voor aansluiting op de systeemkoppeling met de Rechtspraak. Hiermee controleert u de volledigheid van de gegevens en bijlages in uw systeem.

Aandachtspunten aansluiting KEI

De belangrijkste aandachtspunten in de voorbereiding op de aansluiting zijn:

  1. PKIO certificaat aanvragen, bestel het juiste certificaat op tijd. Dit heeft enige doorlooptijd.
  2. Koppeling zaak aan cliënt, daarvoor is het van belang dat het BM nummer correct is ingevoerd.
  3. Rekeningschema koppelen aan de KEI rubrieken, controleer de overeenkomst tussen uw eigen rekenschema en dat van de rechtspraak en maak waar nodig aanpassingen.
  4. Gegevens en data. Zijn uw gegevens compleet? Is uw data juist gestructureerd en ingericht? Zijn alle documenten aanwezig? Zijn alle banken ingelezen? Sluiten de actuele cijfers aan bij de overboekingen? Met behulp van onze tools en controlefunctie in de laatste versie van IBS wordt dit in kaart gebracht en indien nodig en waar mogelijk geautomatiseerd aangepast.

De digitale toekomst

Regelen PKIO certificaat, mapping KEI schema, lezen handleiding en aansluiten maar! Dat zouden in theorie de te nemen stappen zijn. Maar in de praktijk komt er toch iets meer bij kijken wanneer u zich wil aansluiten op KEI. Maar het brengt u, zeker met onze aanpak, de volgende stap in volledig digitaal werken, op naar de digitale toekomst in bewindvoering.


Wij helpen u graag!

Als klant kunt u hier het Draaiboek KEI opvragen. Daarnaast kan uw consultant u uitgebreid begeleiden en op basis van eerdere ervaringen u gericht adviseren zodat de aansluiting soepel en snel verloopt. Maak hiervoor een afspraak.

Draaiboek KEI

Werkt u nog niet met de Inkomensbeheer en Bewindvoering Software (IBS) van Bizon maar:

  • bent u benieuwd naar onze begeleiding bij een soepele aansluiting op KEI,
  • wilt u volledig digitaal werken?
Neem dan contact op met Ruud Stijnen!
Ton, dat is 30 jaar ervaring in het bouwen en implementeren van financiële en logistieke software. Bij Bizon is hij verantwoordelijk voor de bewaking en aansturing van de planning, de product roadmap, pre-sales, kwaliteit, projectadministratie en productmanagement.Hij houdt van de open en gemoedelijke sfeer bij Bizon, waarin ideeën ruimte en aandacht krijgen.Het liefst bouwt hij samen met zijn jonge en enthousiaste collega’s aan stabiele software applicaties. Enerzijds betekent dat: bestaande programma’s up-to-date houden, anderzijds: nieuwe concurrerende software ontwikkelen.
error: Content is protected !!