KEI Update #11: Communiceert u al volledig digitaal met de rechtbank?

KEI Update #11: Communiceert u al volledig digitaal met de rechtbank?

Met naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland die te maken hebben met problematische schulden of risico daarop, is het van groot belang dat professionele bewindvoering goed en efficiënt geregeld is. Wij zijn dan ook trots dat al meer dan de helft van onze klanten in de bewindvoering live is met KEI.

Even terugblikken op KEI

Sinds november 2017 nodigen alle rechtbanken professionele bewindvoerders uit om digitaal te gaan communiceren in bewindszaken. De rechtbanken werken digitaal in het Toezicht-systeem. De professionele bewindvoerders sluiten daarop aan via een zogenoemde systeemkoppeling.

Concreet betekent dit dat bewindvoerder en rechtbank alle informatie die van belang is digitaal naar elkaar kunnen versturen. De informatie komt dan rechtstreeks in het kantoorsysteem van de bewindvoerder en in het Toezicht-systeem van de rechtbank terecht. Denk hierbij aan de boedelbeschrijving, rekening & verantwoording (R&V), (machtings)verzoek en zaakcorrespondentie.

Deze digitale informatie maakt het voor beide partijen mogelijk om informatie eenvoudig te interpreteren en te gebruiken. Dit levert onder meer snellere reacties, heldere overzichten en een efficiëntere samenwerking op. Verder maakt de modernisering een uniforme dienstverlening bij de rechtbanken mogelijk en scheelt het aanzienlijk in portokosten voor alle partijen.

Digitaal toezicht bewind 2018

De rechtspraak heeft de vordering met betrekking tot het digitaal toezicht mooi samengevat in een infographic. In 2018 waren er:

  • 70853 digitale zaken
  • 6 IT leveranciers aangesloten op de systeemkoppeling
  • 818 bewindvoerders die digitaal communiceren met de rechtbank
  • 7218 digitaal ingediende boedelbeschrijvingen
  • 28954 digitaal ingediende reken en verantwoording
  • 5126 digitaal ingediende vijfjaarlijkse evaluatie
  • 4901 digitaal ingediende machtigingsverzoeken

KEI module in Bizon

Meer dan de helft van onze (bewindvoering) klanten is live met KEI. Communiceert u al volledig digitaal met de rechtbank?

We zitten daarnaast niet stil. We ontwikkelen door aan onze KEI module. Enerzijds om te voldoen aan de eisen en voortgang van de rechtbanken. Anderzijds om het gebruiksgemak te vergroten en het proces voor u als bewindvoerder te vergemakkelijken. Wat is uw ervaring met de digitalisering van de rechtspraak?

Ton, dat is 30 jaar ervaring in het bouwen en implementeren van financiële en logistieke software. Bij Bizon is hij verantwoordelijk voor de bewaking en aansturing van de planning, de product roadmap, pre-sales, kwaliteit, projectadministratie en productmanagement.Hij houdt van de open en gemoedelijke sfeer bij Bizon, waarin ideeën ruimte en aandacht krijgen.Het liefst bouwt hij samen met zijn jonge en enthousiaste collega’s aan stabiele software applicaties. Enerzijds betekent dat: bestaande programma’s up-to-date houden, anderzijds: nieuwe concurrerende software ontwikkelen.
error: Content is protected !!