Nieuw: Dashboard en stuurinformatie vanuit WebKasBankBoek

Nieuw: Dashboard en stuurinformatie vanuit WebKasBankBoek

Business intelligence is hot! Steeds meer organisaties zien het belang van stuurinformatie en dashboards. Bizon onderkent dit belang. Nieuw in het WebKasBankBoek (WKBB) zijn verschillende dashboards met stuurinformatie.

Business intelligence

Business intelligence (BI) staat voor het verzamelen van gegevens van eigen bedrijfsactiviteiten. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie. De data wordt dus verzameld uit verschillende systemen en geanalyseerd tot informatie die bruikbaar is voor het management.

Stuurinformatie & Dashboards

Stuurinformatie faciliteert het management om de zorginstelling op de juiste manier aan te sturen. De gevonden informatie wordt vaak gepresenteerd in een overzichtelijk dashboard.

WebKasBankBoek

In onze software zit ook veel informatie opgeslagen die interessant kan zijn voor applicatiebeheerders en managers. Regelmatig ontvangen we vragen van applicatiebeheerders. Vaak hebben die vragen betrekking op informatie ten aanzien van de inrichting van de applicatie. Daarnaast achten wij de informatie met betrekking tot de processen waardevol voor managers, zodat zij knel -en aandachtspunten tijdig zouden kunnen signaleren.

Deze informatie kan nu gepresenteerd worden in de nieuwe optie ‘rapporten’ in het WebKasBankBoek.

  

De eerste rapportagesets zijn gemaakt voor de applicatiebeheerders, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat rapportages toegespitst mogen worden op verschillende rollen die binnen het WebKasBankBoek beschikbaar zijn zoals:

 • Begeleider
 • Teamleider / beoordelaar
 • Administratief medewerker

Informatiebehoefte

Welke informatie is interessant voor welke doelgroep?

Voorbeelden (inrichting)

 • Welke kostensoorten mogen gebruikt worden bij welke woongroep? (kostenplaats)
 • Welke woongroepen kunnen alternatieve kostenplaatsen gebruiken, en welke?
 • Welke bewoners / cliënten zijn gekoppeld aan meer den 1 woongroep?
 • Welke medewerkers zijn gekoppeld aan welke woongroep?

Voorbeelden (proces)

 • Welke kassen hebben geen kastelling gedaan?
 • Welke kassen hebben kasverschillen?
 • Welke woongroepen sluiten de kas te laat?
 • Bij welke woongroepen wordt structureel de cliëntbegroting overschreden?
 • Welke woongroepen kaan over hun budget heen?
 • Welke medewerkers nemen veel contant geld op?
 • Welke woongroepen hebben problemen met de contante geldopnames?

Klant input

Zoals we al meldde in dit artikel zijn er nu een aantal verschillende rapportages sets aangemaakt in het WebKasBankBoek. Maar we zijn zeker nog er benieuwd aan welke informatie jullie behoefte hebben? Welke vragen spelen er binnen organisaties? Dat horen we graag!

Laat het Mark weten of vraag hem naar de beschikbare, huidige rapportages!

Mark is verantwoordelijk voor de implementatie van oplossingen in de Zorg en Retail. Hij begeleidt klanten van A tot Z bij de implementatie van de software. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de productontwikkeling van ‘document’ modules en het WebKasBankBoek.Hij leert elke dag van klanten en projecten en weet die nieuwe kennis toe te passen in andere projecten of nieuwe software. Hij waardeert de prettig informele werksfeer waarin gewerkt kan worden aan gezamenlijke doelen. Zijn ultieme motivatie luidt: gebruikers blij maken met Bizon’s software; afdelingen en/of organisaties naar een hoger plan tillen; kansen signaleren voor productverbetering en deze vertalen naar concrete oplossingen.
error: Content is protected !!