Customer case: Beaufin

Get ready to Bizon!

Een implementatietraject correct, snel én met een glimlach op het gezicht uitvoeren? Dat kan. Onze klant Beaufin Bewindvoering & Budgetbeheer liet zien dat – met de juiste attitude en een gezonde competitiedrang – een traject waar veel organisaties huiverig voor zijn ook als leuk kan worden ervaren.

Bizon Software en Beaufin Bewindvoering

De Inkomensbeheer & Bewindvoering Software (IBS) van Bizon staat inmiddels bekend als een betrouwbare, flexibele oplossing voor organisaties die actief zijn in de financiële sector op het gebied van bewindvoering en inkomensbeheer in heel Nederland.

Jeroen van Harten, bewindvoerder bij Beaufin, heeft samen met de directie aan het implementatietraject gewerkt binnen hun organisatie. “We zijn een vooruitstrevend bedrijf en willen graag dat onze softwarepakketten met ons meebewegen. Het vorige systeem was praktisch en eenvoudig, maar deelde niet dezelfde ambities als wij. Namelijk het verbeteren en optimaliseren van het proces. We hebben het gevoel dat Bizon wel op die manier met ons wil meedenken.”

Efficiënt & doelgericht

Beaufin gebruikt IBS full suite. Dat betekent dat ze alle modules, zoals Doc-In, Digitaal Cliënt Dossier, WorkFlow, Doc-Uit en IBS Online, toepassen.

Jeroen: ‘Dat is de reden waarom we voor IBS hebben gekozen. In het voortraject hebben we goed gekeken naar het aanbod op de markt en we zijn zelfs bij drie bedrijven langsgegaan waar ze al gebruik maakten van IBS. Ook zij bevestigden dat IBS alle functionaliteiten aanbiedt die we nu nodig hebben. Een goed voorbeeld daarvan is de afhandeling van onze post. In het oude systeem voerden we alle brieven en correspondentie van en voor onze cliënten nog handmatig in, dat was erg tijdrovend. Arnout Kroezen (directeur Beaufin) vond dat we onze eigen administratie, maar zeker ook de administratie van onze cliënten veel efficiënter af konden handelen. Met Bizon hebben we daar een grote stap in gezet.’

Sprints, teams & Bizon-fun

Bij Beaufin proberen ze serieuze zaken als het migreren naar een nieuw softwarepakket ook leuk te houden.

Jeroen: Om tijdig te starten met de voorbereidingen voor de overstap, heeft de directie ervoor gezorgd dat bij de betrokken teams ‘Bizon’ top-of-mind bleef.

Middels een leuke kick-off, een bedrijfsfeest in western-stijl – met cowboys, indianen én bizons – en een groot communicatiebord waarop de voortgang van het traject beschreven stond, gingen de teams aan de slag. Mét een gezonde competitiedrang natuurlijk.’

Voortgang

Sinds 1 januari 2018 is Beaufin volledig over op IBS Software.

‘Uiteraard staan er nog een paar ontwikkelingen en suggesties om het proces te verbeteren op onze lijst. Dat zit in het DNA van ons bedrijf en Bizon wil daar graag over meedenken. Tijdens het implementatietraject werden vragen en uitdagingen snel opgelost door onze contactpersonen bij Bizon. Los van dat het veel werk was, zijn we de migratie redelijk soepel doorgekomen.’

Een goede samenwerking met uw softwareleverancier is essentieel. Bij Bizon Software adviseren we u graag over de mogelijkheden voor uw organisatie. U mag altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze consultants.

Jeroen van Harten, bewindvoerder bij Beaufin:Tijdens het implementatietraject werden vragen en uitdagingen snel opgelost door onze contactpersonen bij Bizon.

Over Beaufin Bewindvoering & Budgetbeheer

Beaufin bewindvoering is gevestigd in Amsterdam en ondersteunt ruim 900 klanten op het gebied van bewindvoering en budgetbeheer. Beaufin bestaat uit een team van enthousiaste medewerkers die hun expertise inzetten voor het maatschappelijk belang van bewindvoering en budgetbeheer. Daarnaast beschikt de organisatie over een breed netwerk van verwijzende instellingen en ondersteunende specialisten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de De Inkomensbeheer & Bewindvoering Software (IBS) of een van de andere software oplossingen van Bizon?

Maak een afspraak met Theo van Mol

Full suite met e-mail en agenda-integratie

Aantal eindgebruikers IBS

Aantal cliënten
error: Content is protected !!